högkänslighet, livet, Okategoriserade, tankar

Från harmoni till hysteri

Det har varit tyst i flera dagar nu. Inga texter. Inga budskap.
Bara kort ock koncist – vila. Vila och var i tystnad.
Vissa stunder tvivlar jag. Undrar om Gud slutat lyssna på mig. Eller bara lyssnar och sitter tyst.
Jag frågar och ber om svar och vägledning, men får bara kryptiska meddelanden.
Vet inte hur många kort jag dragit eller texter jag läst (de senaste veckorna) att jag nu ska gå min väg, följa mitt hjärta, jobba som ljusarbetare, våga satsa. Ja, underbart! Men jag vet ju redan det. Jag vill ha ett specifikt svar.
Vart ska jag gå härnäst? (Märks det att jag börjar bli otålig? ;-))

Igår blev jag kallad på intervju till ett jobb. Finner mig i en likadan situation igen som vid nyår. Jag vill inte ha just detta jobb (varför sökte jag det då?!). Hade sökt två liknande tjänster. Den ena på heltid och den andra på 60%. Det var den sistnämnda jag ville ha.
Stressade upp mig så jag höll på att få en hjärtattack igår. *skratt*
Försökte sätta mig ner och ta det lugnt. Mediterade. Frågade vad jag ska göra. Vilka steg jag ska ta. Är detta svaret jag skulle få i augusti? Är det detta jag ska göra?
Total tystnad.
Drog två änglakort och ett tarot. Och så kom det där kryptiska igen. Följa hjärtat, gudomlig inspiration, visioner och drömmar blir tydliga… osv.

IMG_0314

Kanske kan någon annan läsa något annat i dessa kort,
som jag missat.

Bad om ett specifikt svar. Två enkla lappar. En med ja och en med nej.
Svar: nej.
Men… vad är då syftet med att jag ska gå dit på fredag? Att jag ens blev uppringd?
Ska jag säga något till någon? Ska någon säga något till mig, som jag behöver höra?
Eller ska jag bara våndas?
Eller… är det så enkelt att jag bara tillåtit egot att ta över och komma med svaren? Egot som nu måste strida med näbbar och klor för att få vara med i leken. Som spelar med och lismar för att få mig på fall.
Jag kastas på tre röda in i katastroftankar. Hur ska W klara av att vara 10 timmar på skolan. Hur ska N, utan att stressa ihjäl, klara av att både lämna och hämta W på skolan. Hur ska jag klara av att vara hemifrån 11 timmar varje dag och inte få yoga, meditera och utföra mitt andliga arbete annat än i små hafsiga versioner.
Tänk om jag springer rätt in i väggen. Igen. För femtioelfte gången på bara några år.
Hur klarar andra att få livet att gå ihop med så långa arbetsdagar? Var hittas tiden till annat än jobb, tvätt och matlagning? För jag förstår att det är tufft för många att t ex få till sin yoga, meditation och ACIM-praktik om det innebär att man måste gå upp vid 3-4 på natten för att få sitta i ro (och med detta klara sig på fem timmars sömn). Been there…
Det är i en sådan här situation jag inser att jag har en otroligt lång väg kvar att gå. När jag blir hysterisk bara av att bli kallad till en anställningsintervju (arma människa)… och på detta tar tusen saker för givna. Jag har inte ens blivit erbjuden jobbet än!
Jag är därtill (numera) totalt ärlig med var jag står. Jag tänker berätta att heltid inte fungerar för mig just nu. Att mitt liv inte går ihop då. Någonstans har jag ju också planer för annat.
Jobbet i sig tilltalar mig ändå, men min gräns är 75%. Så jag lämnar över bollen…
Jag kan ändå gå dit. Visa vem jag är. Sprida mitt ljus. Vem vet vad som dyker upp?
Kanske finns en annan tjänst. Kanske något annat.

Jag skall se möjligheter istället för detta.

Detta ska bli mitt mantra de kommande dagarna. 🙂
Och förresten jag har säkert blivit vägledd hela tiden. Det är bara det att jag själv fått något ludd i örat. Stress och trötthet brukar ha den effekten.
Jag tror att det är nyttigt att ruskas om ibland också. När allt lugnar ner sig blir det man behöver titta på synligt. Kanske blir också de svar jag fått mer tydliga när jag får tillbaka det lugna andetaget.

Än en gång tvekar jag ifall jag ska publicera mitt inlägg. Det var väl inte en sådan här sida jag ville visa upp bland allt ljus. Samtidigt måste jag få visa alla mina sidor, att jag vacklar fortfarande. Att det inte alltid är harmoniskt. Att jag faktiskt fortfarande inte har någon stresstålighet alls och att jag, när jag drabbas, tappar all min fattning och glömmer av precis allt det som jag lär ut. Det är inte alltid jag klarar av att walk the talk.
Det som dock blir allt tydligare för mig är att jag behöver göra något som innebär att jag kan arbeta hemifrån så mycket som möjligt. Kalla det att ”gömma sig bakom en dator” om du vill, men då fungerar jag som bäst. Hemma. Och i skogen.

Kärlek & frid ❤

 

 

 

7 reaktioner till “Från harmoni till hysteri”

 1. Känner igen. Verkligen. Och man önskar att en fysisk ängel uppenbarade sig och artikulerade t.y.d.l.i.g.t, så man slapp tolka kort och tecken, fniss.
  Kram och så håller jag tummarna för att du ska känna mening med att du åker och träffar arbetsgivaren ♥

  Gillad av 1 person

  1. Hihi ja exakt! 😂 En fysisk ängel hade behövts. Fast de finns ju, om man är uppmärksam. 😉
   Tack för tumhållning, behöver det! 😍 Det är ju hemskt att man ska behöva gå hemma och bli arbetsskygg pga allt som varit.
   Kram och tumhållning till dig med i allt som lurar runt knuten! 💜💜💜

   Gillad av 1 person

 2. Hej! Läser allt du skriver ska du veta, men uppstarten för mig blev lite övermäktig och ja, du skriver ju själv vad som händer med kroppen, tankarna och livet då. Precis som du skriver, jag har tappat fattningen lite 🙂 Man får vara rädd om sig. Tänker att om du tvekar kommer det inte bli bra, vågar du ha modet att vänta på det som ger dig luft under vingarna? Förstår att det är lätt för (fegisen) mig att säga…
  Kramar ❤

  Gillad av 1 person

  1. Hej vännen!
   Ja, jag förstår vad du menar. Och du behöver inte känna att du måste skriva något heller. Det viktiga är må bra och vara rädd om sig, precis som du skriver. 🙂
   Instämmer i vad du skriver om jobbet också. Problemet är bara att jag inte riktigt vet vad jag vill. Jag är ju faktiskt sugen på jobbet. Det är bara heltiden som ger mig ångest. Samtidigt vill jag även veta vad jag har kapacitet att göra i det som snurrar i periferin nu. Då behövs mycket fri-tid.
   Ja se dessa i-problem. Haha
   Stor kram ❤

   Gilla

 3. Hej här kommer en heltidsarbetare som ibland har svårt att få till yogan och det andliga i arbetslivet. Men vet du jag älskar också mitt jobb och känner att jag sprider mycket ljus här. Hoppas allting bara blir bäst för dig. Stor Kram♥

  Gillad av 1 person

  1. Ja det är inte lätt att få till det precis som man vill, men man får göra så gott det bara går. 😀
   Blir så glad när du skriver så om ditt jobb. 😍 Önskar att jag också får ett sådant jobb en dag. Kanske är det detta jobbet?!
   Tack fina och ha en underbar torsdag! ❤️
   Kram kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s