högkänslighet, livet, Okategoriserade, tacksamhet, tankar, yoga

Min dag

Ett lite längre yogapass på morgonen, Jaap Sahib, Unlock the Heart (dag 36), morgonpromenad (så saknad) efter lämning på skolan, reiki, meditation, avkoppling.
Bara så. Kräver inte mycket mer av en ledig dag. Åtminstone finns inte orken till så mycket mer just idag. Nästa vecka hoppas jag dock på en mysig lunch-fika med en vän som jag saknat och inte haft tid att träffa sedan jag började jobba (vi träffades ju nästan en gång i veckan förut).
Jag känner i hela kroppen hur välbehövliga dessa lediga dagar kommer att bli. Idag har jag förvisso inte hunnit njuta så mycket som jag borde för hjärnan är fortfarande uppe i varv. Det är alltså främst huvudet som behöver vila.
Har varit så extremt mycket att ta in att det vissa dagar känts som att huvudet ska explodera. På samma gång är ”smekmånaden” över och jag förväntas kunna allt nu.
Det är också stressande för jag är inte färdig med mina frågor än. Mitt huvud kan inte ta in hur mycket som helst på en gång. Inte dagar när tempot är högt, och det är det i kassa/reception. Mycket högre än vad jag kunnat föreställa mig. Det är så mycket man förväntas ta itu med när man sitter där (och som de flesta av er vet är många bollar i luften inte min kopp te).
Jag är ändå otroligt tacksam när patienter kommer fram till mig och säger att jag är så lugnt och harmonisk, att de upplever sig som trygga när de pratar med mig (de skulle bara veta hur det känns inombords en del dagar). Så något har jag väl ändå fått med mig från yogan. Närvaron. Lugnet. Att det kanske trots allt inte alltid syns utåt hur stressad jag är.
I detta märker jag också tydligt hur utgången av dagen blir beroende på mitt inre tillstånd. När det blir för mycket stress omkring hamnar jag lätt i negativt tänkande och då slutar det också på ett liknande vis. De dagar jag är positiv eller åtminstone mer neutral så går det bättre. Tyvärr är detta inte alltid så lätt att styra över eftersom jag, när jag är utarbetad, blir för trött (och hjärntrött) för att klara av att hålla optimismen uppe.
Jag hoppas alltså att mina lediga dagar mitt i veckan ska vara den där biten som hjälper mig att landa efter veckans två mest hektiska dagar och för att orka med de sista två, som oftast är lugnare. Jag trivs ju ändå med det jag gör, när det kommer till de administrativa uppgifterna. Det är egentligen bara kassan som är den där taggen i sidan.

Men nu har jag inte tid att sitta här mer. Dagen är inte slut än och nu väntar lunch följt av samtal, soffa och bok.

IMG_0553

Den här bilden beskriver mig bra idag.
Insight Timer eller mantran i lurarna,
lite ärrig, lite fluffig, lite grå och filtrerad.

6 reaktioner till “Min dag”

 1. Känner igen det du skriver om att du utstrålar lugn gentemot patienterna. Lite liknande de gånger jag har tidspress på jobbet och ”egentligen borde stressa”, men inte gör det…! Då allt liksom istället nästan börjar gå i slow motion och jag blir extra systematisk och noggrann – för att efteråt inse att jag hann med råge! Det är absolut yogan och den förmåga den utvecklat i oss. Insikten att inget går snabbare eller nödvändigtvis blir bättre för att vi går igång som jetmotorer. Nej, andetag, närvaro och att våga (!) göra en sak i taget trots allt.
  Kram och njuuuut dina onsdagar (vet jag att du gör ;))!
  ♥♥

  Gillad av 1 person

  1. Ja precis! Tack för att du delar med dig av detta. 😃
   Önskar bara att det kunde kännas likadant på insidan också, för det gör det oftast inte. (Inte hos mig i alla fall.) På insidan svämmar jag över av stress och hade helst velat vara någon annanstans. Det kommer förstås bra dagar också, när patienter kommer i ett jämnare utspritt flöde och då kan det t o m vara angenämt att sitta där. Det blir väl lättare med tiden kan jag tro. Och där måste jag även våga gå emot andras normer över hur saker och ting ska vara.
   Hoppas att du hade en härlig helg min vän! ❤️
   Stor kram

   Gillad av 1 person

   1. Härligt med helg, de är bara så löjligt korta 😀
    Inte alltid det är lugn inuti mej heller, när det rusas omkring mej, men ändå mer än det någonsin tidigare varit! Tänker att det kanske också har att göra med att jag bytt jobb och att det är två olika sorters stress det handlar om – förra jobbet hade med psykisk stress, mitt nya jobb mer konkret tidsstress. Jag har lättare att deala med den konkreta, den psykiska stressen är ju rentav hopplös att ha att göra med 😛
    Kram!

    Gillad av 1 person

   2. Ja det finns absolut olika typer av stress och de hanteras på lika vis.
    Glad att du upplever din arbetssituation som lättare att vara i nu. 👍😃
    I mitt fall är det det vanliga dilemmat att det händer för många olika saker samtidigt + tidspressen på det, att ingen ska komma försent till sitt läkarbesök pga strul med de som står före i kön.
    Jag behöver (bokstavligt talat) göra en sak i taget för att fungera på bästa vis, så på sikt är jag nog ännu en gång på fel plats. *skratt* Jag har förstås ännu ett kort i rockärmen ifall det blir alldeles galet. 😉
    Kram igen

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s