högkänslighet, livet, Okategoriserade

Motströms

Det kommer att bli en förändring här i sinom tid. Jag känner det i varenda cell, att det är ett måste. Lite konstigt är det förstås att skriva så här utan att kunna berätta mer.
Men nog är det väl så att jag har en förmåga att dras in i situationer som jag inte vill vara i. Situationer som gör mig så in i helsikes trött, skör och utmattad.
Ibland undrar jag om jag måste upptäcka precis allt jag INTE vill göra. Allt jag inte SKA ägna mig åt… innan jag (om sisådär hundra år) kommer fram till vad det är jag ska göra. Vad som är min uppgift. Det där som ger energi istället för att dränera den.
Jag lyckas visst alltid hamna där jag känner mig utanför och vilsekommen. Ja, jag fungerar helt enkelt inte optimalt i det här samhället för jag har helt andra värderingar. Ett vanligt lönejobb kan t ex aldrig hamna på en tidigare plats än nummer fem på en tiogradig skala. Jag längtar ju efter att gå i pension redan nu för sjutton, vilket jag verkar vara relativt ensam om. Men jag har faktiskt intressen som fyller mina dagar. Jag är en av få som inte blir det minsta uttråkad av att vara hemma.
Jag är inte rädd för att umgås med mig själv i tystnad i många långa dagar. (Nu kommer jag förstås inte i närheten av sådana möjligheter av total tystnad, men hade tillfället dykt upp hade jag med glädje omfamnat det.) Bara en sådan simpel sak kan mötas av total oförståelse.
Det blinkar ”jobba, jobba, jobba, ta en tablett och bit ihop” överallt och jag vill skrika rakt ut för nej, jag tänker inte följa med på det tåget. Aldrig! Jag tänker inte bita ihop. Jag känner efter och känns det inte bra så blir det inte bättre av att droga bort problemet. Här sopas inget under mattan. Jag vill leva. Jag menar LEVA! Utan den där ryggsäcken som fylls av fler och fler stenar.
Så… jag fortsätter att gå mot strömmen… och längtar efter inre frid… för någonstans bakom ett krön är jag säker på att det finns en ström som det är ganska skönt att flyta med på. (It’s in my mind of course.)

Nu låter jag visst bitter igen, men jag är tacksam på så många vis också. Jag vet att det fanns/finns ett syfte. Jag har förstått det nu. Kanske inte till fullo, men dock…
Jag vet att det jag lär mig kan föra mig mot nästa mål. Det kan också bli ännu en omväg.
Jag har mycket kvar att lära, men jag känner tillit trots allt.

nlp

6 reaktioner till “Motströms”

 1. Åh! Att det ska vara så svårt allt, när man bara vill leva på. Känner igen mycket! Vill heller inte följa med strömmen fast det vore ju mycket enklare verkar det som. Stor kram till dig!

  Gillad av 1 person

 2. Jeeezez ja! Det är helt sjukt hur det ser ut idag, alltför många som är förblindade och döva och avtrubbade. Jag känner precis som du att jag inte har några som helst problem med att ”bara vara” hemma – hör ”fel” person det, så kontrar de alltid med att jaja, men efter ett tag blir det nog enahanda och du börjar sakna mening i ditt liv och blahablahablaha. Nej, det skulle jag inte, för då skulle jag istället ha tid att ägna mej åt det JAG känner är meningen med MITT liv. Amen, Sat Nam och sånt 🙂
  Kram och keep up ♥

  Gillad av 1 person

  1. WORD för det! 👊 Det är så himla trist med den usla acceptans som finns för oss som gör andra val i livet. Att det är så provocerande för en del att de skapar stort drama av det.
   Just nu önskar jag mig en storvinst så jag har råd att ägna mig åt det JAG vill göra, utan att riskera hamna i personlig konkurs. 😉 Kanske kommer den dagen i sinom tid ändå…
   Kram och Sat Nam ❤️

   Gillad av 1 person

   1. Andra (eller fjärde, femte?) sidan av samma mynt är ju just pengarna. Det är lätt att säga man vill och borde följa sina drömmar, men saknas grundtryggheten i form av ekonomi och viss realism, så faller det ju. Krasst. Tyvärr. Så jag unnar mej en skraplott istället för en veckotidning varje vecka, fniss.
    Kram och så fortsätter vi vår strävan och att sjunga Har Har Har för all sund prosperity vi kan uppbåda 😉 ♥

    Gillad av 1 person

   2. Ja visst är det lätt att klämma ur sig sådant, men verkligheten ser som sagt annorlunda ut. Har man inga kunskaper kring företag kostar det ju pengar att anlita revisor och gu’ vet allt kring det hela. Sedan ska det vara ett hyfsat vinnande koncept. Få förunnat att kunna försörja sig på det.
    Så ja, den där skraplotten kan ju ge ett angenämare resultat än tidningen. Hihi 😉
    Kraaam och sjunger med i mantrat ❤️

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s