A Course in Miracles (ACIM), högkänslighet, livet, Okategoriserade, tankar

Denna dag är tillägnad dig mamma ❤

Idag är det ett år sedan du lämnade jordelivet mamma.
Jag sov oroligt den natten. Vaknade och kände att något inte var som det skulle.
Försökte ringa dig så många gånger under dagen, utan svar.
När N kom hem bad jag honom köra mig hem till dig.
Jag anade nog, men inte hade jag kunnat föreställa mig hur det skulle kännas att hitta min egen mamma död i sin säng. Inte hade jag kunnat föreställa mig att jag skulle tvingas att slita ner dig på golvet och göra HLR. Vad nu det skulle tjäna till. Du hade lämnat kroppen flera timmar tidigare.
Efter allt tumult, när de fantastiska ambulansmännen bäddat ner dig i sängen igen och slutit dina ögonlock, tog jag ett sista farväl. Jag tog ett kort på dig också där du låg så fridfullt. Har det fortfarande i min mobil. Det kan kanske tyckas absurt, men det är det sista minnet jag har av dig i den form du hade här. Den väsentliga delen av dig finns hos mig jämt, fast nu var det förstås ett tag sedan vi pratade sist.
Jobbet har gjort mig avtrubbad. Dörren till din värld är inte längre vidöppen. Den har glidit igen och jag har inte kraft att skjuta upp den helt.

IMG_0543

Jag är trött mamma och jag saknar dig.
Fortfarande är jag på vippen att ringa dig när stora saker händer. Sedan minns jag…
Även om vi inte stod varandra så nära så har du lämnat ett stort hålrum efter dig. Idag inser jag att du var viktigare för mig än vad jag visste och gav sken av när du levde.
Jag är trött mamma och jag längtar hem.
Det är så tungt vissa dagar, att leva i denna värld av illusioner och drama.
Jag passar inte in i gängse mall. Det har jag aldrig gjort.
Större delen av detta år var ändå ett framgångsrikt år för mig. Framgångsrikt på det plan där jag vill och ska verka. Men så bröts kontakten. Inte helt naturligtvis, men tillräckligt för att jag ska känna att en del av mig saknas.
Jag har tappat inspirationen. Det är tyst. Orden flödar inte längre.
Mitt ljus lyser inte lika starkt.
Jag är så trött mamma. Jag vet att du är här. Att du vakar över mig. Att Guds röst även är din röst. Jag önskar att du kunde vägleda mig exakt dit jag ska. Lägga ut det där bananskalet vid precis rätt tillfälle.
Någonstans vet jag ju. Det har jag gjort hela tiden. Jag har bara inte kraften att ta mig dit för jag sitter fortfarande fast i ”kan inte”, ”går inte”, ”vågar inte”, ”tänk om”, ”jag har inte råd” och ”det går inte att försörja sig på”. Ändå vet jag att jag måste göra något snart för annars slocknar min livsgnista helt.
Det finns ingen annan väg än att följa sitt hjärta, att följa sin livsuppgift. Sedan må det gå hur knaggligt som helst på vägen, men utan hjärta slocknar ljuset.
Ju längre ifrån jag kommer desto kallare blir det. Allt känns liksom meningslöst.
Inspirationen hittar vare sig in eller ut.
Jag är trött mamma. Orkar inte spela spelet längre. Jag vill inte (och kan inte) vara en robot som utför meningslösa saker dagarna i ända.
Det finns inget bränsle i den miljön som ger mig energi att mäkta med det.
Kanske är jag bara skörare än andra. Jag kan i och för sig inte se det som något negativt. Borde det inte vara sunt att se bortom drömmen och istället hylla det sanna (bortom pengar, jobb, prylar och kroppar).
För mig är det i vilket fall inte sunt att ta en tablett, bita ihop och härda ut. Att gå emot sin magkänsla.

Det är ett år sedan idag mamma.
Tur i oturen att det sammanfaller med att jag ligger hemma och är sjuk.
På jobbet hade jag blivit distraherad en stund. Sluppit tänka så mycket.
Å andra sidan vill jag inte fly undan det jag känner. Jag vill leva och känna, och denna dag kommer för alltid att vara en dag tillägnad dig.
Jag älskar dig!

P.S. Igår kom en talgoxe och satte sig på fönsterblecket i köket.
Solöga säger:

Känn tillit. Det du gör är fullkomligt rätt.
Din gåva är att ha förtroende för dig själv och det du gör.
Med andra ord – du kan slappna av. Du är på helt rätt spår.

Kanske var det du som skickade mig detta meddelande mamma.❤ D.S.

6 reaktioner till “Denna dag är tillägnad dig mamma ❤”

 1. Stor varm kram♥ och jag tror att det är så att mammor lämnar efter sig ett stort hålrum även om man kanske inte är nära eller känner som jag att jag inte får acceptans. Kram igen

  Gillad av 1 person

 2. Kram och medkänsla ♥
  Jag känner ända hit att du är trött och jag känner också igen mej i så mycket du skriver – hur så mycket verkar meningslöst och dumt att ägna sitt liv åt. Hur vi istället borde kunna slita oss loss och leva, LEVA, istället – fan, vi SKA göra det snart!!
  Värme vännen!

  Gillad av 1 person

  1. Tack för din värme! ❤️
   Jag skulle inte vilja vara någon annan än den jag är, fast ibland önskar jag ändå att jag klarade av att ”härda ut” lite bättre. Men… för varje år som går blir det allt tydligare att det inte går att gå emot hjärtat. Nu har jag snart tagit omvägen om ALLT jag INTE ska göra (haha) istället för det jag ska göra. Det hade ju onekligen varit enklare att välja det rätta alternativet. Åtminstone på pappret. 😂
   Så JAAAA, nu ska vi banne mig ta tag i våra liv och leva på riktigt! YEY! 👊
   Kram fina du!

   Gillad av 1 person

   1. Tror vi behöver bli ”omruskade” och behöver vara ”ute i världen”, sådana som du och jag, så att vi får uppleva motvikten till allt det vi har inom oss. Jag hade alldeles säkert svävat iväg i något extremflummigt, haha, om jag inte haft foten i ett jobb för brödfödan eller levt i en relation med en realist, som plockar ner mej mellan varven 😊 MEN känner, som du, att jag börjar bli klar med det, jag vill bli kvinna över mina dagar snart, inte vara styrd av allt det andra. Äh, kan inte sätta ord på vad jag menar, men tror du förstår 😘 KRAM

    Gillad av 1 person

   2. Jag förstår precis! 😉 Och jag instämmer i det du säger… även om jag mer och mer börjar bli sams med att helt leva i det där flummiga. Hihi
    Fast så är det ju det där med brödfödan och det är alltid denna bit som får mig på fall. 🙄 Å andra sidan är det dags att praktisera det jag lär och då ordnar ju sig allt, inte sant?! 😍
    Kram och ha en underbar lördag! 💜

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s