A Course in Miracles (ACIM), healing, Okategoriserade

Lektion 2, Jag har givit allt jag ser all den mening det har för mig.

Jag har givit allt jag ser i det här rummet (på den här gatan, från det här fönstret, på den här platsen) all den mening det har för mig.

Allt det jag ser, vare sig det är människor eller prylar, betyder ingenting i sig själv. Det bara är.
Om jag ser en blomma, i just den sekund jag snappar upp dess närvaro, så har jag ännu inte hunnit ge den någon mening. Jag och blomman är här och nu. Utan förflutet. Utan framtid. Sekunden senare ser jag att det är en vacker vitsippa. Jag plockar den och luktar på den. Kanske har jag min son med mig. Vi tittar på blomman tillsammans. Ser att gläntan lite längre bort är full av vitsippor. Vi plockar några fler och tar hem dem. Några sätter vi i ett glas med vatten och några pressar vi, för att spara.
En dag, långt senare, hittar jag vitsipporna vi pressade. Jag minns den fina stunden vi hade och ler för mig själv. Allt som hände spelas upp i mitt inre.
Så här är det med alla saker. Det finns ett minne bakom. Ett förflutet som kan vara både glädjefyllt eller sorgligt. Kanske väcker det ilska, eller får oss att gråta. Kanske börjar vi skratta. Allt vi ser påminner oss om något, men oftast tänker vi inte på det.

Att göra den här lektionen får mig naturligtvis inte att glömma. Minnena finns kvar och det får de göra. Det jag arbetar för är att mitt sinne skall bli fritt från dömande.
Jag är inte fri så länge saker omkring mig väcker agg, eller får gamla oförrätter att blossa upp igen. Jag är inte heller fri om jag går omkring och blir nostalgisk så fort jag ser saker som står i bokhyllan eller om jag öppnar en byrålåda. Målet är att se saker, precis så som jag såg blomman i den sekund jag såg den först. När allt bara är.
Jag är.

Sat Nam ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s