A Course in Miracles (ACIM), healing, Okategoriserade

Lektion3, Jag förstår ingenting av det jag ser.

Jag förstår ingenting av det jag ser i det här rummet (på den här gatan, från det här fönstret, på den här platsen).

idonotunderstand

Ju mer jag lär mig desto mindre vet jag.
Att se livet ur denna vinkel ligger allt mer i tiden, men ändå vill vi veta mest och veta bäst. Jag har rätt och du har fel. Du går i försvar. Jag känner mig attackerad. Det är så krig startar.
För mig är ACIM ett sätt att välja bort kriget. Välja bort alla konflikter.
Välja bort allt det som stör friden.
Jag vill inte längre veta bäst, eller konstant låta mig påverkas av det jag ser på utsidan.
Jag önskar mig bara inre frid.
Det är lång väg kvar att gå, men när jag blickar tillbaka märker jag ändå att mycket hänt under året som gått.

Jag lyssnade på Sadhguru när jag åkte hem från jobbet igår. Han berättade hur han kunde sitta och titta förundrat på föremål i flera timmar. Allt detta i förnöjsamhet över att han egentligen visste så lite om varje ting.
Jag kan inte återge exakt vad han sa (minnet är bra men kort), men det klingade an i mig. Jag påmindes om att jag själv allt oftare gör detsamma. Inte alltid medvetet dock, men det blir något meditativt över det. Ofta släpper jag alla associationer kring föremålet och, om så bara för en stund, är jag ett med det. Och det är det denna lektion vill, att vi ska se föremålen helt utan tidigare associationer. Att vi faktiskt inte alls förstår något av det vi ser.
När jag lägger det förflutna åt sidan, släpper taget om det, så kan jag se föremålen på ett nytt och mer neutralt vis.

Kärlek & frid

2 reaktioner till “Lektion3, Jag förstår ingenting av det jag ser.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s