A Course in Miracles (ACIM), healing, Okategoriserade

Lektion 6, Jag är upprörd därför att jag ser någonting som inte finns.

Jag är upprörd därför att jag ser någonting som inte finns.

Även denna övning börjar med att jag betraktar mina tankar.
Jag tillämpar sedan tankegången på detta vis:

Jag är rädd för att tala inför publik därför att jag ser någonting som inte finns.
Jag är arg på … därför att jag ser någonting som inte finns.
Jag är deprimerad därför att jag ser någonting som inte finns.

Alla de här upprördheterna kommer sig helt enkelt av att jag inte är här och nu.
Jag är någon annanstans i tanken.
När jag betraktar mitt sinne ser jag något som hänt tidigare och tar för givet att det kommer att upprepas igen. Det kommer det också att göra eftersom jag tillåter det att göra det.
På detta vis är jag aldrig helt neutral för jag kommer alltid att koppla platser, saker och människor till något jag upplevt tidigare. Någon är lik en person jag ogillade i ungdomen och nu upplever jag ett obehag, trots att jag inte ens mött personen tidigare. Jag får en tröja som liknar en tröja jag hade som barn och jag påminns om något som hände när jag hade den på mig.

Om det förflutna kommer jag att skriva mer om i morgondagens lektion, därför blir dagens inlägg lite kortare. Det kommer dock oundvikligen att bli en del upprepningar, både här och i boken. Upprepningar behövs för att våra sinnen ska helas.

Jag önskar dig frid i ditt sinne.
Om Shanti Shanti Shanti

illusion

Bilden kommer från Googleflödet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s