A Course in Miracles (ACIM), healing, Okategoriserade

Lektion 7, Jag ser bara det förgångna.

Jag ser bara det förgångna.

Precis som det står i boken så är dagens lektion den logiska följden av alla de föregående lektionerna.
Allt jag ser kopplar jag till något som hänt tidigare.
Jag blir upprörd för att jag ser någonting, som egentligen inte finns.
Jag är fast i den här världens illusion om tid.
Därför kan jag inte vara helt neutral när jag betraktar en sak eller när jag träffar en annan människa. Jag dömer på något vis, i alla situationer.
Jag ser huset jag växte upp i och en hel drös av minnen kommer över mig.
Jag ser mina händer och ser tillbaka på mina erfarenheter av dessa kroppsdelar och vad de kan användas till. Hade jag inte haft dessa erfarenheter så skulle jag, precis som ett nyfött barn, vara helt ovetande om vad jag skulle använda händerna till.

Jag tillämpar på detta dagens tankegång:

Jag ser bara det förgångna i det här huset.
Jag ser bara det förgångna i de här händerna.
Jag ser bara det förgångna i den här kroppen.
Jag ser bara det förgångna i den här boken.

Jag vet att alla de här lektionerna kan verka absurda till en början.
Jag hade t ex, när jag först mötte ACIM, väldigt svårt för det kristna upplägget (det syns mest i textboken nu i början). Det fick mig att hålla ett visst avstånd. Jag dömde det jag läste enligt tidigare erfarenheter. Faktiskt ska jag erkänna att jag än idag kan ha lite svårt för det, mycket för att jag kommer från en helt annan tradition, där kristendomen inte direkt varit välkommen. (Att bli förknippad med denna religion var väl det värsta som kunde hända för ett antal år sedan.)
Begreppet Gud har dock inte varit främmande för mig för jag hade en relation med Gud långt innan jag kom i kontakt med ACIM. Jesus och Den Helige Ande å andra sidan har varit svårare att ta till sig, speciellt när jag skriver texter.
Och i detta ser jag hur rotade en del saker kan vara i en. Ändå har inte ACIM något med religion att göra. Vi som fallit för ACIM kommer från alla religioner och traditioner, t o m ateism. Så har du (precis som jag hade i början) svårt för alla begrepp, försök se förbi dem. Lägg inte så mycket värde i orden utan se det som finns bakom dem.
Påminn dig själv om att du bara ser det förgångna i det här.

battleinyourmind

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s