A Course in Miracles (ACIM), healing, livet, Okategoriserade, tacksamhet, tankar

Lektion 32, Jag har hittat på den värld jag ser.

Den här lektionen fortsätter från gårdagen. I inledningen står det:

Du är inte offer för den värld du ser eftersom du har hittat på den. Du kan ge upp den lika lätt som du gjorde den. Du kommer att se den eller ej, allt efter din egen önskan. Så länge du vill ha den, kommer du att se den; när du inte längre vill ha den, kommer den inte att finnas så att du kan se den.

Jag äger mina problem. Jag äger dem eftersom det är jag som har skapat dem.
På den stora bioduken ser jag allt det jag tänker.
Är det frid jag vill uppnå och inte ser det, ja då är det upp till mig att identifiera de tankar som skapar det jag inte vill ha och ersätta dem med det jag vill ha istället.

Vi vill så gärna skylla våra problem på andra. Det är kassörens fel eftersom han var otrevlig. Du förstörde min dag när du gjorde så. Jag har inga pengar så jag kan aldrig göra något roligt. Hade jag inte haft så ont skulle jag kunnat…
Vi tänker att våra kroppar blir sjuka av sig själva. Vi kanske tror att det är något ärftligt.
Men när vi slutar att tänka på våra problem och på våra sjukdomar så försvinner de till slut. När vi verkligen vill att de ska försvinna och släpper taget om dem så gör de det.
Problemet är bara att så många av oss vill ha problemen kvar. Vi känner oss trygga i att ha något som gör att vi får sympatier från andra. Vi kanske slipper göra vissa saker om vi har ont. Vi får klappar på axeln. Någon som tycker synd om oss. Vi har ett eget litet ämne som gör att vi får hålla igång vår klagan om att allt är så hemsk här i världen.
Det här är så inrotat i vårt system att vi inte ens är medvetna om det, och det är förstås väldigt provocerande när någon då kommer och säger att det är du själv skapat dina problem och sjukdomar. Likväl är det sant. Under många många år har vi använt våra tankar på ett visst sätt och det kan bara få det resultat som det skapats ur.

ihaveinventedtheworldisee
Gör ett test under en vecka. Skriv ner alla tankar du fångar under varje dag denna vecka, från morgon till kväll. (Fortsätt gärna en längre period för det är otroligt nyttigt att få förståelse i hur du skapar med tanken.)
Vad tänker du när någon är otrevlig mot dig? Vad tänker du när någon ger dig en present? Vad tänker du när du vaknar på morgonen? Innan du lägger dig på kvällen?
Vad tänker du när du får ett avslag på något? Vad tänker du när det är dåligt väder?
Vad tänker du när någon ger dig en komplimang? När någon inte kommenterar dina inlägg på Facebook?
Det här är svårt i början (tankarna vill gärna ”gömma sig”), men så småningom kommer du att se ett mönster. Då ser du också att du styr över dina upplevelser. Du kommer att förstå att det är du som hittat på det du ser.

När du inser att du redan har lösningen inom dig så behöver du inte längre alla självhjälpsböcker. Du behöver inga kurser (annat än för det egna nöjets skull). Du behöver inte Googla alla sjukdomssymtom som finns. Du behöver inte rådfråga om allt.
Du behöver ingen guru, för gurun finns redan i dig.

Du är hel och fullkomlig som du är.

Namaste  ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s