A Course in Miracles (ACIM), En kurs i mirakler, förlåtelse, healing, mindfulness, Okategoriserade, tacksamhet, tankar

Lektion 244, Jag är inte i fara någonstans i världen.

Tema: Världen

”Världen gjordes som en attack på Gud. Den symboliserar rädslan. Och vad är rädsla annat än kärlekens frånvaro? Således var världen tänkt att vara en plats där Gud inte kunde komma in, och där Hans Son kunde vara åtskild från Honom. Här föddes varseblivningen, för kunskapen skulle inte kunna förorsaka sådana vansinniga tankar. Men ögon vilseleder, och öron hör fel. Nu blir misstag helt möjliga, för vissheten är borta.”

– En Kurs i Mirakler

Om jag tror att jag är separerad från mina systrar och bröder, kommer jag att uppleva rädsla i någon form. Det kommer alltid att vara någonting utanför som stör min frid.
Om jag tror att jag är separerad från Gud, kommer jag att känna mig otrygg. Jag kommer att spendera hela livet med att leta efter trygghet i hem, relationer och prylar, utan att finna den.
Om jag tror att jag är en separat enhet, skild från andra, så har jag glömt vem jag är.

Men när jag istället ser ljuset som förenar mig med mina systrar och bröder, upplever jag kärlek.
När jag förblir i Guds närvaro, känner jag mig trygg.
När jag minns vem jag är, kommer jag också att se att vi alla är ett.
Och allt jag behöver göra är att lita till att Gud alltid är vid min sida.
Jag behöver bara fråga, för att få veta vad jag skall göra.
Jag behöver bara öppna mitt hjärta, för att ta emot all den kärlek som strömmar mot mig.
Och när jag så lever genom hjärtat, när jag låter mitt hjärta (istället för huvudet) leda vägen, kommer jag att se med sanningens ögon. Jag kommer att se att det inte finns någonting där ute att vara rädd för, för hjärtat som öppnats har nu makten över tanken som tidigare skapat illusioner.

Sat Nam ❤
/Parameshwari

”Och där är vi i sanning. Inga stormar kan komma in i vårt hems heliga tillflyktsort. I Gud är vi trygga. För vad kan komma att hota Gud själv, eller skrämma det som för evigt kommer att vara en del av Honom?”

– En Kurs i Mirakler

IMG_3034

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s